LOG IND  
KONTAKT:PRINT:ENGLISH

Velkommen

Korets stab

Kalender

Tidl. koncerter og rejser

Historie

Diskografi

Folder

Lyt og se

Pressemeddelser

Kontakt

Historie

 

Gudstjeneste i HelligaandskirkenSankt Annæ Pigekor blev til i 1973, da Sankt Annæ Gymnasium for første gang optog piger i grundskolen.

Nu blev der åbnet mulighed for, at pigerne i folkeskolen i København kunne få den samme musikalske uddannelse som drengene i Københavns Drengekor.

Efter få år var en struktur på plads, og sanglærerne Benthe Ettrup og Birthe Højby Nielsen, som af daværende sanginspektør, Niels Møller, var blevet opfordret til at gøre pionerarbejdet, dannede sammen med Erling Pedersen og Michael Bojesen en kollektiv ledelse af Pigekoret.

Sankt Annæ Pigekor begyndte at gøre sig gældende i musiklivet med koncerter på hjemmebane i Sankt Annæ Salen, i kirker i København og omegn og med optræden på hospitaler og plejehjem samt i radio og TV.
I 1979, det år, hvor det første pigekorshold havde gennemgået hele uddannelsen fra 3. klasse, rejste koret på koncertturné til Israel.

Siden har Sankt Annæ Pigekor som et af landets allerbedste pigekor fået en fremtrædende rolle i dansk korliv og er blandt andet kendt for sine opførelser af nykomponeret, nyklassisk og rytmisk musik. Koret samarbejder ofte med professionelle musikere, andre kor og ensembler. Sankt Annæ Pigekor har tilmed en omfattende CD-produktion.

Fra 2003 har Claus Vestergaard Jensen været chefdirigent for koret.

 

Rejser
Siden Israelsturen har koret - foruden mange steder i Danmark - besøgt USA, Canada, Sydafrika og Grønland og de fleste europæiske lande. Læs mere om rejserne

 

Helligaandskirken
Første søndag i advent 1980 medvirkede Sankt Annæ Pigekor for første gang ved højmessen i Helligaandskirken, som siden har været Pigekorets hjem-kirke på samme måde, som Domkirken er det for Drengekoret. I Helligaandskirken holdes den årlige, traditionsrige julekoncert, ofte i samarbejde med kirkens organister og andre kendte musikere og solister. Søndag den 27. november 2005 blev der holdt Festgudstjeneste for at fejre korets første 25 år i kirken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucia
I december får pigerne i 6. og 7. klasse travlt. Foruden deltagelse i Gudstjenester og koncerter er det tid til at gå Lucia. Pigerne besøger virksomheder, plejehjem og andre sociale institutioner og glæder mange mennesker med deres sang. Den svenske tradition er smukt omplantet til danske forhold.
Lucia i Høsterkøb Kirke 2005 - Foto Erling Pedersen - klik på billedet for at se det i større udgave - åbner nyt vindue.

 

 

 

 


Sankt Annæ Pigekor | Sjælør Boulevard 135 | 2500 Valby | Tlf. 3646 6222 | Direkte 3614 0177 | Mail pigekoret@sag.dk
Til forsiden